Consejos de salud

Consejos de salud

Centres de salut

Consells de salut per a equips d'atenció primària

 1. Com actuo davant d’una aturada cardíaca? Coneix quan començar les maniobres de reanimació cardiopulmonar.

  Imatge Resuscitació cardiopulmonarEl segon pas de la “cadena de supervivència”, la seqüència que s’ha de seguir en cas de presenciar una aturada cardíaca, és començar les compressions toràciques per augmentar les possibilitats de supervivència de la víctima. Idealment hauríem de donar respiracions de suport per completar les maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que si desconeixem la tècnica i això ens pot fer perdre temps, hauríem de realitzar només les compressions toràciques. 

  Llegir més
 2. Protegeix-te la pell tot l'any

  Ulleres protecció i crema solarMalgrat que a l’estiu és quan les radiacions solar arriben amb més intensitat, la pell l’hem de protegir tot l’any. Tingues present que la neu reflecteix els raigs solars, pel que reps una radiació extra sumada a la que incideix directament sobre la pell. Per saber quines mesures de protecció són recomanables, consulta’ns.

  Llegir més
 3. 11 pautes sobre com actuar si el meu fill té febre

  TermòmetreLa febre és un mecanisme del cos que ajuda a les defenses a lluitar contra una infecció. Per tant, no sempre que el nostre fill tingui febre serà necessari acudir al centre de salut. Algunes mesures com mantenir una bona ventilació o deixar el nen amb poca roba d'abrigar ens poden ajudar a baixar-li la temperatura. Si vols conèixer d'altres mesures que pots dur a terme per baixar-li la temperatura al teu fill o els símptomes d'alarma i les excepcions per les quals caldria consultar al pediatre, visita'ns! 

  Llegir més
 4. Saps quin grup sanguini tens?

  Icona RhT'expliquem el sistema ABO perquè puguis entendre com funciona la compatibilitat entre la sang del donant i la del receptor.

  Llegir més
 5. Encara es fa pipí al llit...

  Icona BolquerDurant l'etapa preescolar (19 mesos a 5 anys) l'infant sol aconseguir el control d'esfínters. Tanmateix, en alguns casos es manté l'emissió involuntària d'orina, principalment a la nit. Evita renyar a l'infant o efectuar comparacions amb altres nens. Una actitud comprensiva per part de la família proporciona el clima de seguretat que precisa l'infant per arribar a controlar el seu esfínter. 

  Llegir més